Orientaatioviikko

Orientaatioviikko. Jotain minkä uskon jokaisen muistavan vähintään koko opiskelujen ajan. Tältä vuodelta ollaan saatu orientaatioviikko purkkiin, joka nostaa aikalailla omatkin muistot mieleen, vaikka päällimmäisenä mielessä onkin, että miten mallikkaasti kaikesta kiireestä selvittiin.

Vaikka minulla starttasi juuri kolmas vuosi opinnoissa JAMKissa, oma orientaatioviikko on varsin elävästi mielessä. Jos ei muuta ole muistissa, niin ainakin kaikki se jännitys! Muutin uudelle paikkakunnalle, ensimmäiseen omaan asuntoon ja kaikki tuntui aluksi vähän liiankin uudelta. Ensimmäisenä koulupäivänä muistan kun laitoin Rajakadun liikennevaloissa ystävälleni viestin paniikissa ”en oikeesti ehkä uskalla mennä kouluun”. Jännitys oli kuitenkin lopulta turhaa. Kaikki viikon aktiviteetit yhdistivät meidän luokan hyvin eikä enää jännittänyt kynsiä syöden kouluun menoa. Tutorit oli varmaan suurin syy minkä takia meidän orientaatioviikko oli niin onnistunut ja siitä päätin itsekin lähteä tutoriksi.

Tutorina orientaatioviikko oli jännittävä ihan uudella tasolla, silti siitä oli melkein enemmän innoissaan kuin omasta. Meillä oli mahtava tutorporukka ja huippu tursaat. Muistan, että tutorporukalla jännitettiin eniten minkälaisia tyyppejä meidän tursaiksi tulee, ja pitääkö ne meitä täysin pelleinä. Välillä orientaatioviikko tuntui tutorin näkökulmasta täydeltä sirkukselta ja päivillä tuntui olevan pituutta vähintään 12 tuntia. Silti en vaihtaisi mihinkään sitä fiilistä, että maanantaina se superujo porukka joka juuri ja juuri puhui toisilleen, heitti perjantaina yhdessä läppää eikä pitänyt enää valtavia turvavälejä toisiinsa.

sirkus
”Välillä orientaatioviikko tuntui täydeltä sirkukselta”

Tänä syksynä olen päässyt seuraamaan orientaatioviikkoa ”taustoista” ja myös toimimaan siellä. Pakko myöntää, että aika ylpeänä katsoin myös kun omat tursaat toimi tutoreina. Konkurssilla oli paljon hommaa ja sen mukaan saatiin suunnitella sekä toimia. Somekanavat piti pitää äänessä uusien seuraajien vuoksi, haalarisovitusten hoitaminen oli oma rumbansa ja ehdottomasti kirsikkana kakun päällä Meet the Money. Uskallan veikata, että meidän hallitusta jännitti maanantaina varmasti enemmän kun osaa uusista opiskelijoista. Orientaatioviikko meni meidän näkökulmasta hyvin, vaikka maanantaiaamuna ei siltä aluksi vaikuttanut.

Tämä orientaatioviikko viimeistään starttasi Konkurssin ja siinä sivulla myös oman syksyn. Uudet tuulet puhaltaa aika kovaa ja uusia juttuja on luvassa paljon joka puolelta. Konkurssin menoa pääset seuraamaan helposti somessa. Stay tuned, tästä tulee paras syksy ikinä!

 

Sara

Viestintävastaava