Puheenjohtajisto 2016: miten me päädyttiin tähän?

Moikka,

Tänään on puheenjohtajiston vuoro kertoa teille vähän meidän aktiivielämästä ja miten me ollaan tänne päädytty.  Meidän puheenjohtajana toimii Eeva Geier ja varapuheenjohtajana Timo Pölkki. Mennäänpä aiheeseen pidemmittä puheitta!

Eeva

”Moi, mä oon tosiaan meidän puheenjohtaja Eeva. Oon iha Jyväskylästä kotosin, 22 vee mimmi ja opiskelen kolmatta vuotta liiketaloutta. Lähin aktiivitoimintaan vuos sitten, oikeestaan kaverien yllytyksestä ja aika lyhyellä varoitusajalla. Puheenjohtajahommien lisäks oon edustajistossa ja sitä kautta kahessa työryhmässä, opintotukilautakunnassa ja keskusvaalilautakunnassa.

eevaKaikki alko tutoroinnista, jossa tuli tutustuttuu aika moniin siisteihin tyyppeihin. Oon aina tykänny verkostoituu ja esimerkiks järkkää tapahtumii, joten aattelin et jotkut ”aktiivihommat” voiski olla ihan jees. Oon myös aika hyvä johtamaan porukkaa, joten mietin et miksen hakis puheenjohtajaks saman tien. Sain siihen kannatusta aiemmalta puheenjohtajistolta ja hommat alko rullaan kivasti.

Tää vuos on antanu mulle kyl iha mielettömästi. Ylivoimasesti kiireisin ja stressaavin vuosi ikinä, mut samalla niin opettavainen. Oon päässy vetämään kokouksia ja presentaatioita, tutustunut huikeisiin ihmisiin ympäri Suomen ja johtamaan yhtä Jyväskylän kovinta ainejärjestöö! Kokouksien lisäks me ollaan suunniteltu, rakennettu ja toteutettu tapahtumia laskettelupäivästä opiskelijabileisiin, hengailtu verkostoitumissaunoissa ja perustettu Konkurssille uus työryhmä. Mulle kaikki oli ihan uutta, mut samalla tosi upeeta! Pitää myöntää et aika moniin juttuihi lähteminen on jännittäny aivan törkeesti, mut kaikesta on selvitty hengissä.

Aktiivihommien lisäks oon yrittäjä ja opiskelija. Yrityksen perustin huhtikuussa ja verkkokauppa avattiin kesäkuussa. En voi väittää, etteikö yrittäjyys veis tosi paljon aikaa, mut onneks näille aktiivihommillekin riittää aikaa. Opiskeluja pystyy suorittaan nykyään aika pitkälti verkossa, joten näillä näkymin valmistun ens kesänä – puol vuotta ohjeaikaa edellä! Eli jos joku miettii et ehtiikö aktiivihommien ohessa elää, nii vastaus on kyllä! Kyse on täysin omasta ajankäyttökyvystä, joka ei edes itsellä ole kauheen hyvä … Ja silti hyvin tästä on selvitty!”

Timo

”Ja meikä on Eevan oikea käsi varapuheenjohtaja Timo. Olen kotosin Kyyjärveltä, tuolta pienestä kunnasta pohjosesta Keski-Suomesta joka tunnetaan ainoastaan lentopallosta ja betonista. Ikää löytyy 24 vuotta ja opiskelen neljättä vuotta tietojenkäsittelyä.
Aktiivihommissa nyt menossa toinen vuosi, eka vuos kului Konkurssin webmasterin tehtävissä. Näihin hommiin lähdin alunperin mukaan muutaman kaverin painostuksesta ja viimeisen niitin antoi Konkurssin vuoden 2014 puheenjohtaja Janne Parri ja hänen sanansa ”Sinustakin voisi tulla jotain jos haet.” No tässäpä sitä sitten ollaan Jamkon edustajiston jäsen, keskusvaalilautakunnan varapuheenjohtaja sekä myös opintotukilauakunnan jäsen.

polkkiNää hommat on ollu kyllä tosi palkitsevia, ekasta Konkurssi-vuodesta jäi lähinnä käteen iso määrä uusia kavereita ja halu päästä tekemään enemmän, jonka takia hainkin varapuheenjohtajaksi kokiessani, että
puheenjohtajan saappaat olisivat olleet liian suuret siinä tilanteessa. Nyt toisen vuoden aikana on sitten päässyt johtamaan Eevan kanssa toimintaa, jossa tärkeintä itselleni on ollut tuoda sitä kokemusta meidän toiminnasta uudelle hallitukselle, joka ensimmäisen vuoden aika on karttunut. Olen lähtenyt myös aktiivisesti Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n tapahtumiin ja koulutuksiin mukaan ja nyt ainostaan ihmetyttää että miksi en lähtenyt aikaisemmin tähän toimintaan mukaan! Tää kenttä on uskomattoman hieno ja täynnä hyviä tyyppejä, jotka tekee reissuista muualle unohtumattomia.

Ylivoimaisesti eniten minua on tässä parin vuoden järjestöurani aika jännittänyt kun elokuun Puhjonrannan koulutuksessa (TROL järjestää 2 järjestökoulutusta vuoteen Puhjonrannan leirikeskuksessa) liittohallitusehdokkaiden piti tulla kaapista ulos. Päätös hakea liittohallituksen puheenjohtaksi syntyi kevään ja kesän aikana muutaman asian seurauksena, halu vaikuttaa asioihin ei ole hiipunut ja koen että se on minulle se oikea reitti edetä. Lisäksi muutaman hyvän ystävän luottamus siitä, että pärjään kyseissä pestissä on ollut isossa osassa siihen, että ylipäätänsä lähdin tavoittelemaan puheenjohtajuutta.

Opiskeluthan ovat siinä vaiheessa, että jäljellä on noin 40op ja ohjeaika loppuu joulukuussa eli yliajallehan tässä paukutellaan, mutta eipä sillä niin merkitystä tässä vaiheessa enää ole. Toki ensi jouluksi olisi kiva valmistua! Jos joku tässä vaiheessa nyt miettii, että onko tässä mitään järkeä niin on! ”