Tutor- ja Edunvalvontavastaava

Moi mä oon Veera, meijän tutorvastaava. Mä en ymmärrä tämmösistä järjestöhommista tai politiikasta mittään. Sen kuitenkin tiiän, että vereni vettää aina ihmisten ja tapahtumien luokse. Satanen lasissa painetaan hommia, on kyse sitten tutorin hävinneestä rastikierroslapusta tai omista haaveistani työelämässä. Tutorvastaavana pääsen auttamaan JAMKOn vertaistutorvastaava Jarnaa ja ohjaamaan litan, tikon ja ibn tutoreita parhaani mukaan. Pääsen samalla osallistumaan tapahtumien järjestämiseen. Olen ollut vastuussa esimerkiksi meidän Vip-illasta Vero Modassa, Jack&Jonesissa ja Onlyssä, sekä organisoinnut viime vuonna Talviolympialaisia. Tää on mulle vähän kuin rakas harrastus, mutta tää ei vaan maksa mittään.

Oon ala-asteelta saakka halunnu tukee muita kanssa opiskelijoita ja olla aktiivinen kaikessa mihin ryhdyn. Ekana tulee mieleen, kun sain kutosluokalla oman kummilapsen ykkösluokalta ja hoidin sitä kuin omaa lasta. Kerroin kaikkia koulun salaisuuksia ja ketkä pojat on ihan tyhmiä ja ketkä kivoja. Saatoin vähä letittää myös sen tytön hiuksia. Sitten yläasteella mukaan tulivat tapahtumat ja voi sitä riemun määrää kun sain mikrofonin käteen Kuopion Väinölänniemen stadionilla, jossa tärräyttelin kovaan ääneen olympialaisten ohjeita, lauluja ja kannustushuutoja. Näitä aikoja lämmöllä muistellen.

Olen vähän kaoottinen muija ja saankin usein tutoreiden keskuudessa huomautuksia ”Veera tiivistä asias”, sen jälkeen kun olen lörpötellyt yhdet ohjeet viidellä eritavalla. Kai sekin on taito muiden joukossa. Mutta sitten taas takas asiaan… Multa on kysytty viime aikoina paljon, mitä mä oikein teen Konkurssissa, niin minäpä kerron. Olen järjestänyt tänä vuonna tutorien kiitosillan, talviolympialaiset, tutorien koulutuksia, ja tottakai ryhmäytymisleikkejä, koska ne ovat lähellä sydäntäni. Olen ollut pitämässä tursaille Tarvaalassa Konkurssin rastia orientaatioviikolla sekä Tursajaisissa meijän rastia. Pidän yhteyttä tutoropettajiin ja koitan olla viestinvälittäjä opettajien, tutorien ja meidän hallituksen välillä. Kaikista tärkein tehtäväni on kuitenkin tukea tutoreita heidän tärkeässä työssä ja auttaa heitä parhaani mukaan. Ei mulla muuta, nyt päästän ton mun edeltäjän parketille… Niko antaa tulla xD

img-20161004-wa0000

 

Moikka! Mää oon Niko ja toimin tämän vuoden hallituksen edunvalvontavastaavana. Kuten Veera totesi, toimin edellisessä hallituksessa tutorvastaavana ja nämä hommat aloitin jo kevällä 2014 hallituksen varajäsenenä, kokemusta siis löytyy. Ajattelinkin kertoa teille oman, toivottavasti innostavan, tarinani siitä kuinka päädyin näihin tehtäviin ja miksi olen yhä mukana.

Aloitin liiketalouden opiskelut JAMKissa syksyllä 2013 ja hyvin nopeasti huomasin, että opiskelijatapahtumat ja uusien ihmisten tapaaminen ovat mahtavia juttuja. Opiskelijaelämään tutustumisessa minua ja muita luokkalaisiani auttoivat mahtavat tutorit, joita on kiittäminen siitä, että löysin itsestäni aivan uusia puolia. Hyvin nopeasti ensimmäisenä syksynä olinkin jo varma, että haluan itsekin lähteä tutoriksi ja omalta osaltani auttaa uusia opiskelijoita opintojen alussa. Tästä kaikki sitten alkoi…

Keväällä 2014 päädyin sitten tutorini ja silloisen hallituksen jäsenen Janne Parrin (taas palstatilaa) rohkaisemana Konkurssin kevätkokoukseen. En tiennyt silloin Konkurssin tai ylipäätään mistään järjestötoiminnasta yhtään mitään, mutta puolittain vahingossa olin yhtäkkiä hallituksen varajäsen. Eikä mennyt pitkään, kun huomasin et tää hommahan on siistii!

Parasta Konkurssin hallituksen toiminnassa on ehdottomasti aina ollut uudet ihmiset ja olenkin etuoikeutettu, kun olen saanut tutustua ja työskennellä jo kolmessa eri hallituksessa. Olen saanut paljon uusia ystäviä ja verkostoni ovat kasvaneet valtavasti. Koulutusalajärjestöt tekevät paljon yhteistyötä keskenään ja JAMKOn kanssa, joten järjestökentän voisi sanoa olevan yhtä suurta perhettä. Hallitustyöt ovat välillä vieneet paljon aikaani, mutta se tunne, kun näkee tyytyväisiä ja iloisia kanssaopiskelijoita meidän tapahtumissa, korvaa aina käytetyn ajan korkojen kera.

Mitä sitten nykyisessä tehtävässäni touhuan hallituksessa? Tärkeimpänä yksittäisenä tehtävänä mää pyrin käymään JAMKOn järjestämissä edunvalvontatiimeissä, joissa käsitellään ajankohtaisia asioita, jotka jollakin tavalla koskevat meitä kaikkia, eli opiskelijoita. Näistä asioista raportoin sitten hallitukselle ja yhdessä mietitään, miten voitas asioihin vaikuttaa, että teillä olisi kaikki mahdollisimman hyvin. Toki hallituksessa pääsen osallistumaan myös tapahtumien suunnitteluun ja järkkäämiseen, mikä on aina piristävää. Lisäksi oon tänä syksynä auttanu paljon meidän tutorvastaava Veeraa, sillä kun tahtoo olla aina aika paljon kysyttävää ja ideoita mielessä.

Muistakaa kuitenkin kaikki, että vaikka meidät tunnetaan parhaiten tapahtumista, niin meidän tärkein tehtävä on olla olemassa teitä varten. Eli mitä ikinä onkaan mielessä, niin ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä! Autetaan aina parhaamme mukaan.

screen-shot-2016-10-03-at-19-56-31