Yritys- ja Yhteistyövastaavan fiiliksiä

Moni varmaan miettii että mitä se Yritys- ja yhteistyövastaava oikein käytännössä sitten tekeekään. Tai ehkä sä olet just se rohkea joka pohtii pienessä päässään olisiko kyseessä juuri sulle sopiva ja kiinnostava homma. Raotetaanpa siis hiukan mysteerin verhoa tämän salamyhkäisen tittelin edessä ja vilkaistaan mitä kaikkea mun Konkurssivuoteen on kuulunut.

Koska tarinat on yleensä mukavinta aloittaa alusta lähdetään liikkeelle Konkurssin vuoden 2015 Syyskokouksesta. Olen melko impulsiivinen persoona ja innostun helposti uusista siisteistä jutuista. Näin kävi myös syyskokouksessa jonne olin lähtenyt lähinnä katsomaan mistä Konkurssin toiminnassa oikeastaan on kyse, eikä tarkoituksena ollut missään vaiheessa lähteä mukaan hallitustoimintaan. Toisin kuitenkin kävi. Kuunneltuani edellisen Yritys- ja Yhteistyövastaavamme kertomusta kyseisen pestin ”työnkuvasta” iski mulle fiilis että toi olisi juuri sellainen homma mitä tykkäisin tehdä, ja missä voisin myös hyödyntää omia vahvuuksiani. Lähinnä siis kykyäni puhua vastapuoli pyörryksiin ja taipumaan omiin ehdotuksiini ihan vaan jo sen takia että saa vain allekirjoittaneen hiljaiseksi ja poistumaan huoneesta. (Mitä pidemmäksi aikaa, sen parempi.)

Päädyinkin siis ehdolle ja minut lopulta myös valittiin haluamaani virkaan. Vaikken omannutkaan ennestään minkäänlaista kokemusta järjestötoiminnasta, eikä se ollut suoraan sanottuna varsinaisesti kiinnostanut aiemmin niin heti alusta asti oli erittäin hyvät fiilikset siitä että tuli lähdettyä mukaan hallitukseen. Se aivan poikkeuksellisen upea yhteisöllisyyden tunne alkoi heti samana iltana syyskokouksessa, ja se jatkuu jokaisella kerralla kun hallituksen porukalla jotain tehdään yhä nykyäänkin. Vaikka olenkin vuoden aikana saanut olla mukana monessa mielenkiintoisessa projektissa ja kehittää omaa ammattitaitoani, on mielestäni nimenomaan se yhteisöllisyyden tunne ja hyvällä porukalla tekemisestä syntyvä riemu ehdottomasti parasta antia Konkurssin hallituksessa.

Vuoden aikana on tullut hoidettua monenlaisia asioita aina yhteistyösopimusten uusimisesta ja tarjouspyyntöjen laatimisesta yökerhon koristeluun ja melkeinpä kaikkea mahdollista siltä väliltä. Uskoisinkin että Yritys- ja Yhteistyövastaavan pesti on yksi monipuolisimpia tehtäviä mitä hallituksessa on tarjolla. Monesti ainoana rajoittavana tekijänä onkin vain oma mielikuvitus ja käytettävissä oleva aika. Uusia yhteistyöyrityksiä on ollut mukavaa etsiä, ja Jyväskylän kaltaisessa opiskelijakaupungissa yrittäjät suhtautuvat pääosin erittäin hyvin yhteistyöehdotuksiin opiskelijajärjestöjen suunnalta. Myös omaa järjestelmällisyyttä sekä ajanhallintaa on päässyt kehittämään, järjestötoiminnan myötä perinteisestä paperikalenterista onkin tullut mulle erottamaton osa arkipäivää ja olo tuntuu vähintäänkin orvolta jos ei kalenteri ole käden ulottuvilla 24/7.

Ei tähän hommaan kuitenkaan mitään yli-ihmistä vaadita, ei todellakaan. Tärkeintä on se että sua kiinnostaa olla tekemisissä ihmisten kanssa, tykkäät hyvästä meiningistä etkä pelkää ihan kuollaksesi uusien ihmisten kanssa puhumista tai vaikkapa soittoa jollekkin uudelle yhteistyökumppaniehdokkaalle. Tämä homma opettaa tekijänsä erittäin hyvin, ja tästä jää varmasti paljon uutta oppia käteen. Niin konkreettisten suhteiden ja tutuksi tulevien ihmisten, kuin myös kehittyneiden kommunikointitaitojen muodossa!

Konkurssin hallitukseen lähteminen on ollut yksi parhaita päätöksiä mitä tuli koskaan tehtyä. 6/5 ja suosittelen kaikille!

-Miika Koponen