Viestintävastaava ja Webmaster

Moikka! Nyt on meiän, Saran ja Hennan, vuoro kertoo meidän pesteistä ja mitä kaikkea ollaan tehty sekä fiiliksiä yhdistystoiminnasta. Vaikka hommaa on riittänyt, vuosi on antanut ja opettanut paljon. Ollaan saatu tutustua moniin mahtaviin tyyppeihin ja hallituksen porukasta on muodostunut oma perheensä.


Mulla, Saralla, viestinnän tehtäviin on kuulunut lisäksi myös jäsenhankinta hommat, joten tekemistä on todellakin riittänyt. Suurin osa mun tehtävistä on kuitenkin ollut Facebookin ja Instagramin ahkera päivittäminen, sekä Karhukirjeen sisällön luominen. Tämän lisäksi olen kuitenkin ständeillyt ahkerasti jäsenviikoilla, kiertänyt luokissa pitämässä infoa meidän jäsenyyksistä, sekä suunnitellut erilaisia markkinointikampanjoita. Ja totta kai, olen ollut mukana meidän tapahtumissa ja muissakin jutuissa. Nyt kun miettii, lista tuntuu jäätävän pitkältä.

Viestinnän pestissä on olennaista, että sosiaalinen media ja sen kanavat on tuttuja ja niitten käyttö onnistuu mutkitta. Kaikki päivitykset on tehtävä myös englanniksi, joten sen taitaminen on myös tärkeää, ja kyllä pakko myöntää, että mullakin on aina sanakirja auki tekstejä tehdessä mutta jo olemassa ollut taito on vuoden aikana kehittynyt aika huimasti. Tämän lisäksi on tärkeää pysyä kokoajan ajan tasalla, milloin on tapahtumia ja muuta joista pitää tiedottaa. Suoraan sanoen vuoden aikana puhelin on lähes juurtunut käteen.

Kiinnostus viestintävastaavan pestiä kohtaan, mulla syntyi, koska pidän sosiaalista mediaa mielenkiintoisena kanavana markkinoida ja mahdollisesti se voisi olla jotain minkä parissa työskennellä tulevaisuudessa. Nyt kun on karkeasti vuoden näitä hommia tehnyt, niin tyytyväisenä voin todeta, että odotukset täyttyivät. Pääsin tekemään tosi paljon siistejä juttuja Konkurssin kautta. Tästä kyllä vielä siistimpää on se Konkurssiperhe mikä meille hallitusvuoden aikana syntyi.


Moikka, tässä Henna! Päädyin toisena vuonna tietojenkäsittelyn opinnoissani hakemaan webmasterin paikkaa Konkurssissa. Halusin kokemusta alan töistä sekä tuoda tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaa enemmän esille hallituksessa. Minut valittiin, enkä olisi voinut olla tyytyväisempi!

Hallituskauden alussa minulle esitettiin pyyntö, että uudistaisin Konkurssin vanhat nettisivut. Niinpä päädyinkin suorittamaan opinnoissani asiakaslähtöisen hankkeen Konkurssille. Konkurssin nettisivujen uudistus oli yksi suurimmista tehtävistäni hallituksessa. Sen lisäksi vastuunani oli hoitaa sivujen päivitykset ja sisällön lisääminen sekä ongelmatilanteissa ratkoa mikä sivuilla voisi olla vikana. Tämän lisäksi toimin apuna siinä missä kukakin apua tarvitsi.
Webmasterin tehtävien lisäksi pääsin toteuttamaan myös Konkurssille graafista tuotantoa. Pääsinkin hyödyntämään aikaisemmin hankkimaani Media-assistentin koulutusta Konkurssissa. Suunnittelin Konkurssin tapahtumien facebook-bannereita, karhukirjeen, vuosijuhlakutsut ja -vihot sekä muita töitä.
Vuoteni Konkurssissa on ollut erittäin mieluisa ja sopivan haastava. Olen oppinut millaista on toimia KAJ-järjestössä sekä saanut uusia tuttavia!