Järjestöhommat on urpoille

”Vallanahneet oman onnensa onkijat kokoontuvat sikarikerhoihinsa ja leikkivät edustavansa muita. Vitsi mitä pellejä!”

Tällainen oli näkemykseni järjestöissä toimimisesta vielä reilu vuosi sitten. Kaikkialla oli huonoja esimerkkejä järjestö-, hallitus- ja sikarikerhotoiminnasta. Jukurit nousivat Liigaan (sauna)kabinettipäätöksellä, Venäjä miehitti Itä-Ukrainan jossain pimeässä kabinetissa tehdyn päätöksen perusteella, ja NHL-pelaajat eivät pääsisi Olympialaisiin Bettmanin valtafantasioiden takia. Lisäksi tämän päälle vielä opintotukiin tehtiin leikkauksia. Ajan kuluessa huomasin, että pientä kaletonia alkaa ärsyttämään liikaa ja, että nyt on aika työntää oma lusikka soppaan. Samaan aikaan sisälläni heräsi epäilyksiä; mitäpä minä mistään tiedän, olenhan vain yksi opiskelija muiden joukossa. Tiesin kuitenkin, että on kaksi asiaa, jotka ovat minulle tärkeitä. Ensimmäinen asia oli se, että halusin parempia opiskelijaetuja, sillä kavereillani muissa kouluissa oli ties minkälaisia siistejä etuja. Tästä syytä ryhdyin nimenomaan yrityssuhdevastaavaksi Konkurssiin. Toinen tärkeä asia oli se, että koin opiskelijoiden aseman poljetuksi yhteiskunnassamme. Opiskelijoiden asemaa oltiin minun mielestäni laskemassa työttömien tasolle. Tämän seurauksena lähdin ehdolle JAMKOn edustajistoon, ja pääsinkin lopulta sisään.

Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka välittävät

Meillä kaikilla on asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Jollekin on tärkeää saada halvemmalla vaatteita, toiselle tapahtumissa käynti on mielekästä, kolmas arvostaa perhettä, ja neljäs jotain aivan muuta. Ihmiset, jotka välittävät jostakin asiasta, ovat yleensä valmiita tekemään töitä sen eteen. Nämä ihmiset ovat valtavan tärkeitä ja joskus jopa harvinaisia. Mikäli opiskelijaelämässä on jotain, joka tekee sinut onnelliseksi; ole hyvä, ja hae mukaan toimintaan. Maailma ja järjestöt tarvitsevat ihmisiä, jotka todella välittävät asioista. Jos sinäkin koet, että maailmassa on asioita, jotka ovat väärin, hae asemaan, jossa voit vaikuttaa. Jos koet, ettet vielä omaa tarvittavaa verkostoa/osaamista, niin suosittelen lämpimästi järjestöhommiin mukaan lähtemistä. Sillä…

Vastuuseen pitää kasvaa!

Järjestöissä toimiminen antaa nuorelle ihmiselle harvinaisen mahdollisuuden. Harvassa ovat ne yritykset, jotka päästävät johtoportaaseen nuoria. Järjestömaailma antaa mahdollisuuden oppia samat asiat, mitä yritysmaailman puolellakin tarvitaan, mutta nuorempana ja kauniimpana. Vastuuseen pitää kasvaa, ja vastuun ottaminen poikii vastuun kantamista. Siksi järjestöhommat ovat juuri oikea ensiaskel niille, jotka haluavat tehdä elämässään suuria asioita.

Haastan sinut, lukija, lähtemään mukaan jonkin järjestön toimintaan ensi vuonna, jotta näet etteivät järjestöhommat ole urpoille.

-Tuomas Kaleton