Konkurssi, TROL ja JAMKO, siis täh?

Koulutusalajärjestöt, opiskelijakunnat ja – liitot menevät helposti sekaisin, ja varsinkin aloittavan opiskelijan voi olla hankalaa pysyä kärryillä. Vaikka kaikkien näiden toimijoiden pääasiallisena tarkoituksena onkin opiskelijoiden edunvalvonta sekä tapahtumien tarjoaminen, on niillä kuitenkin myös merkittäviä eroja.

TROL ry eli Tradenomiopiskelijaliitto on koko Suomen laajuinen tradenomiopiskelijoiden edunvalvontaan keskittyvä liitto. TROL mahdollistaa ympäri Suomen paikallisten tradenomiopiskelijajärjestöjen eli koulutusalajärjestöjen toiminnan, ja myös Konkurssi toimii TROLin alla eli jos olet liittynyt Konkurssin jäseneksi, olet automaattisesti myös TROL:n jäsen.

TROL tarjoaa jäsenilleen muun muassa palkkaneuvontaa, Tradenomi – lehden, opiskelijatapahtumia (esimerkiksi Tradenologia) ja työsuhdelakimiesten neuvontapalveluita. Konkurssin jäsenenä saat alennusta esimerkiksi Vero Modasta, Antishopista, Club Escapesta ja M Roomista. Myös erilaiset Konkurssin tapahtumat (esimerkiksi Meet the Money, Money Sails ja Haalarikesä) on suunnattu jäsenistölle. TROLin ja Konkurssin jäsenenä käytössäsi ovat siis molempien järjestöjen edut.

SAMOKin eli Suomen opiskelijakuntien liiton alla toimivan JAMKOn tarkoituksena puolestaan on valvoa kaikkien Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoiden etua koulutusalasta riippumatta. Muun muassa opiskelijakortit ja lukuvuositarrat hankitaan JAMKOn kautta. Tapahtumista esimerkiksi lukukauden avajaiset, jälki-istunnot ja haalarikastajaiset kuuluvat JAMKOn piiriin.

Tiivistetysti TROL on siis valtakunnallinen liitto, ja Konkurssi toimii TROLin alla paikallisena järjestönä. JAMKO puolestaan palvelee kaikkia JAMKin opiskelijoita, ja Konkurssi on erikoistunut JAMKin tradenomiopiskelijoiden edunvalvontaan. Tutorit ovat yhteydessä sekä JAMKOon että Konkurssiin ja he ovatkin tärkeä linkki opiskelijoiden ja edunvalvontatoimijoiden välillä. Kaikkien tahojen tapahtumat ja edut kannattaa siis hyödyntää, ja opintoihin liittyvissä ongelmatilanteissa olla yhteydessä joko Konkurssiin tai JAMKOon ja esimerkiksi laki- tai työsopimusasioissa TROLiin.

-Malla Karhunen

Facebook: Konkurssi
Instagram: konkurssissa
Snapchat: Konkurssi